Retningslinjer for tilskud

Region Midtjylland giver tilskud til kørsel til og fra nærmeste behandlende hospital, hvis du opfylder mindst én af disse betingelser:

• Du er pensionist.
  • Du bor mere end 50 km fra hospitalet - beregnet efter Kraks ruteplan med alternativ rute.
  • Du har været på hospitalet og indkaldes i den forbindelse til videre behandling, og kan hverken tage bussen eller toget på grund af dit helbred.
  • Samtidig skal udgifterne til transport til og fra hospitalet være over 44 kr. for pensionister og 104 kr. for andre (2020-takst).

Sådan søger du om tilskud

• Kontakt lægesekretæren på den afdeling, hvor du er til undersøgelse eller behandling og få udfyldt et ansøgningsskema.
  • Send ansøgningsskemaet til Kørselskontoret
  • Du skal være opmærksom på, at Kørselskontoret skal have ansøgningsskemaet inden for tre år efter, du har været til behandlingen.
  • Hvis du har ret til tilskud, får du pengene udbetalt på din NEM-konto, når Kørselskontoret har behandlet din ansøgning.

BEMÆRK: Har du været patient på sygehusene i Herning og Holstebro skal du fremover ansøge digitalt.

Du kan søge om tilskud via hjemmesiden: tilskud.rm.dk/home  - Hav dit NEMID klar.

De to hospitaler deltager i et pilotprojekt, og i løbet af foråret vil alle på samme måde skulle søge om tilskud digitalt via hjemmesiden: tilskud.rm.dk/home