Kan du få tilskud? - Retningslinjer for tilskud

Region Midtjylland giver tilskud til kørsel til og fra nærmeste behandlende hospital, hvis du opfylder mindst én af disse betingelser:

• Du er pensionist.
  • Du bor mere end 50 km fra hospitalet - beregnet efter Kraks ruteplan med alternativ rute.
  • Du har været på hospitalet og indkaldes i den forbindelse til videre behandling, og kan hverken tage bussen eller toget på grund af dit helbred.
  • Samtidig skal udgifterne til transport til og fra hospitalet være over 43 kr. for pensionister og 103 kr. for andre (2021-takst).

BEMÆRK: Præhospitalet har udviklet et nyt digitalt system, hvor patienter kan søge om tilskud til egen kørsel. Det udrulles gradvist i foråret 2021. I en overgangsperiode vil der være to forskellige måder at søge tilskud på.

Søg om tilskud til aftaler før den 1. januar 2021 og til aftaler på hospitaler, der endnu ikke er overgået til Ny digital ansøgning.

Søg om tilskud til aftaler efter den 1. april 2021, hvor din aftale ligger efter den dato, hvor dit hospital overgår til Ny digital ansøgning.

Find dit hospital

'Ny digital ansøgning' udrulles på hospitalerne i 2021 efter følgende plan. Find dit hospital for at se, om du skal søge tilskud via 'Ny digital ansøgning'

1. januar:

• Regionshospitalerne Herning og Holstebro

8. februar

• Regionshospitalet Lemvig, Sundhedshusene Tarm og Ringkøbing samt Ankerfjord Hospice (HE Vest)
  1. februar
  • Psykiatrien i Region Midtjylland

1. marts

• Regionshospitalet Randers, Grenaa Sundhedshus samt Hospice Djursland
  • Regionshospitalet Horsens, Livsstilscenter Brædstrup, Skanderborg Sundhedshus samt Hospice Gudenå

15. marts

• Aarhus Universitetshospital

• Hospitalsenhed Midt: Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive

Bemærk også, at du kan kun søge digitalt for aftaler efter den 1. januar 2021. For aftaler, der ligger før 1. januar 2021 skal fortsat søges med papirblanketter, og via den afdeling, hvor du har været.