Som udgangspunkt skal du selv sørge for at komme til og fra hospitalet. Langt de fleste patienter arrangerer selv deres rejse til hospitalet med egen bil, offentlig transport eller ved at blive kørt af pårørende.

Når du selv eller en pårørende sørger for transporten, kan du være berettiget til tilskud.

Hvis dit helbred ikke tillader, at du kan tage tog eller bus, kan du i nogle tilfælde blive kørt med Region Midtjyllands kørselsordning.

Siddende patienttransport - husk mundbind

Fra den 13. august skal alle passagerer og chauffører bære mundbind, når de kører med siddende patienttransport. Patienter bør selv tage mundbind med hjemmefra, men kan i en periode også få udleveret et mundbind i bilen.

Passagerer med vejrtrækningsbesvær, nedsat bevidsthedsniveau, eller som har fysiske eller mentale svækkelser, der gør, at de ikke selv kan fjerne mundbindet, må dog køre med uden mundbind. det samme gælder børn under 12 år.

Kravet om mundbind er indført som et ekstra tiltag for at beskytte sårbare patienter mod smitte med Covid-19.

Du kan muligvis få tilskud

Der er nogle retningslinjer for, hvornår man kan få tilskud til sin kørsel til hospitalet. Læs mere om retningslinjerne og hvordan du ansøger om tilskud

Sådan håndteres data om din kørsel

Kørsel i form af siddende patienttransport varetages i Region Midtjylland af leverandøren 'Midttrafik'.

Se privatlivspolitik for Midttrafik

Se mere om behandling af dine data i Region Midtjyllands privatlivspolitik

Se tegnefilm om kørselsordningen

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.