Som udgangspunkt skal du selv sørge for at komme til og fra hospitalet. Langt de fleste patienter arrangerer selv deres rejse til hospitalet med egen bil, offentlig transport eller ved at blive kørt af pårørende.

Når du selv eller en pårørende sørger for transporten, kan du være berettiget til tilskud.

Hvis dit helbred ikke tillader, at du kan tage tog eller bus, kan du i nogle tilfælde blive kørt med Region Midtjyllands kørselsordning.

Husk mundbind i den siddende patienttransport

I den siddende patienttransport skal passagerer og chauffører bære mundbind ved indstigning i og udstigning af køretøjet.

Kravet gælder ikke for borgere, der er fritaget for brug af mundbind, herunder også børn under 12 år.

Du kan muligvis få tilskud

Der er nogle retningslinjer for, hvornår man kan få tilskud til sin kørsel til hospitalet. Læs mere om retningslinjerne og hvordan du ansøger om tilskud

Sådan håndteres data om din kørsel

Kørsel i form af siddende patienttransport varetages i Region Midtjylland af leverandøren 'Midttrafik'.

Se privatlivspolitik for Midttrafik

Se mere om behandling af dine data i Region Midtjyllands privatlivspolitik

Se tegnefilm om kørselsordningen

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.