Bedre mulighed for video

Et kontorlandskab med at fælles bord, hvor kontorpladser er fordelt rundt om bordet. Medarbejde sidder ved nogle pladser.
En af de store gevinster er, at det nye system kan integreres med de systemer, som allerede bliver brugt i AMK-vagtcentral og Lægevagtens Natberedskab. Præhospitalet

Nu er der endnu bedre mulighed for at bruge video til at vurdere sygdom og skade, når borgerne i Region Midtjylland ringer 1-1-2.

Det skyldes, at AMK-vagtcentralen, der tager imod sundhedsfaglige 1-1-2-opkald, i maj implementerede et nyt videosystem. Den byder både på nye funktioner og gør videoopkaldene mere stabile, tydelige og nemme at bruge.

- Med det nye system får vi en løsning, som her og nu vil gøre det nemmere og mere effektivt for borgerne at blive undersøgt via video. Samtidig indeholder den en række muligheder, der også kan få betydning i fremtiden, siger Tina Arentzen Bjerre, vagtcentralchef i AMK-vagtcentral, som står i spidsen for implementeringen af den nye løsning. 

Løsningen forventes også snart at blive implementeret i Lægevagtens Natberedskab, som er den natlige lægevagt i Region Midtjylland.

GPS og øjne på stedet

Den nye videoløsning hedder IncidentShare og laves af Bliksund, som er specialiseret i it-løsninger til beredskaber. Den kommer med en række nye funktioner, som forventes at blive implementeret løbende.   

En af de store gevinster er, at den kan integreres med de systemer, som allerede bliver brugt i AMK-vagtcentral og Lægevagtens Natberedskab.   

– Dermed kan medarbejderne med ét klik sende et videolink direkte fra deres system uden at skulle skifte platform eller indtaste telefonnumre manuelt, siger Tina Arentzen Bjerre.    

Som noget nyt kan medarbejderen også vælge at tænde sit eget kamera, så man kan ses hos borgeren.

– Det kan gøre det nemmere at kommunikere og skabe tryghed, hvis borgeren kan se et menneske i den anden ende. Det kan især give mening, hvis man for eksempel skal undersøge børn eller andre, der er urolige. Det bliver op til den enkelte medarbejder, om og hvornår man vil benytte sig af den mulighed,  siger Tina Arentzen Bjerre.    

Af andre nye og nyttige funktioner kan nævnes, at løsningen har sin egen indbyggede GPS, som viser, hvor borgeren ringer fra. Samtidig har den en street view-funktion, så man ved hjælp af tidligere affotografering kan se området, som hvis man var der selv.   

Flere personer i samme opkald

Løsningen rummer også spændende fremtidige muligheder, som vil blive afprøvet, når den indledende implementering er overstået.  

Mest central er muligheden for at lave konferencekald, hvor flere personer kan deltage i samme videoopkald.

På den måde vil opkaldet for eksempel kunne deles med medarbejderne i ambulancen på vej mod skadestedet. Eller med specialisterne på landets sygehuse ved mistanke om bestemte typer af sygdom.

- For borgerne kan det også være med til at sikre en bedre sammenhæng i deres sygdomsforløb på tværs af hele sundhedsvæsnet, siger Tina Arentzen Bjerre.

Kontakt

Mads Degn Gregersen
Pressemedarbejder
Administration, Præhospitalet
Tlf:20557015
E-mail: madsdegn.gregersen@ph.rm.dk