Gode kolleger. Meningsfyldt arbejde. Intense oplevelser.

Der er bare nogle af grundene til, at Flemming Albert Nielsen 25 år efter den første forelskelse i ambulancefaget stadig sætter sig bag rattet. Og også på trods af, at han i dag har et fast job ved Østjyllands Brandvæsen som viceberedskabsmester.

Én dag om ugen kører han nemlig ambulance som vikar i Vikar Region Midt, som er Region Midtjyllands vikarordning.

- Jeg er glad for både mit arbejde i brandvæsnet og i sundhedsvæsnet. Nogle går til fodbold. Jeg går til ambulance, siger Flemming Albert Jensen

Ambulance og brandbil

Det startede ellers tilfældigt, ligesom mange andre kærlighedshistorier.

Da Flemming Albert Jensen i 1999 startede i Falck, skulle han pludseligt også til at køre ambulance ud over brandbil.

- Så bliver jeg faktisk helt vild med det og vælger også at tage uddannelsen til ambulancebehandler på niveau 2, siger Flemming Albert Jensen.

Skal ikke vælge

Siden har han ikke forladt den gule bil for alvor, selvom han har haft skiftende jobs i beredskaberne gennem årene. Blandt andet som erhvervsdykker, førstehjælpsinstruktør, brandmand og nu viceberedskabsmester.

- Det er noget helt specielt ved at køre ambulance. Her er du kun dig og din makker, som sammen skal prøve at gøre en forskel i svære situationer. Det er enormt intenst.

- I brandvæsnet er vi et hold, hvilket kan noget andet. Jeg er så heldig at have begge dele. Det er ligesom at have to kærester - uden at skulle vælge mellem dem, siger Flemming Albert Jensen.

Gode kolleger

Ud over det intense og meningsfyldte arbejde peger Flemming Albert Jensen på de gode kolleger som én af grundene til at blive i faget.

- Jeg har fri mulighed for at vælge, hvor og hvornår jeg gerne vil på vagt. Jeg kører gerne i overalt regionen med undtagelse af helt ude vestpå. Overalt møder jeg gode kolleger, som jeg kender fra årene og kan sludre og snakke med. Det giver mig enormt meget. At jeg så også tjener lidt på det, er bare en bonus, siger Flemming Albert Jensen.


Region Midtjyllands vikarordning

Har du også lyst til at blive ambulancevikar i Region Midtjylland?

Så kan du ansøge om at blive en del af regionens vikarordning på rm.dk/job/vikar-region-midt/bliv-vikar/