Privat foto af Kenneth Ravnholt

Kenneth Ravnholt bliver fra 1. november 2022 ny afdelingsleder af sundhedsberedskabet i Præhospitalet, Region Midtjylland.

Kenneth Ravnholt skal blandt andet stå i spidsen for at udvikle og styrke Region Midtjyllands beredskabsplan og planlægge et øvelses set-up, der sikrer, at såvel Præhospitalet som regionens øvrige samarbejdspartnere er bedst muligt rustet til at håndtere større, akutte hændelser som fx giftudslip, epidemier eller terrorangreb.

Erfaring fra politiet
Kenneth har en lang baggrund inden for politiet. Han har blandt andet været politikommisær og vagtchef i politiets vagtcentral ved Sydøstjyllands Politi. I en årrække var han desuden kursusleder for politiet på den tværfaglige indsatslederuddannelse og indgik selv som Indsatsleder Politi under beredskabsmæssige hændelser.

Siden 2017 har Kenneth arbejdet som beredskabskoordinator ved Sundhedsplanlægning i Region Syddanmark, hvor han har haft ansvaret for store regionale og tværfaglige øvelser og været med til at skrive regionens Sundhedsberedskabsplan 2021. Under covid-pandemien havde Kenneth det koordinerende ansvar for oprettelse af testenheder og vaccinationscentre i tæt samarbejde med sygehuse og andre myndigheder. 

Fokus på samarbejde og ledelse
Kenneth har således både ledelsesmæssig erfaring og en dyb operationel erfaring på beredskabsområdet. Hospitalsledelsen i Præhospitalet ser frem til samarbejdet med Kenneth, som tiltræder stillingen den 1. november.

- Vi glæder os rigtig meget til at få Kenneth med på ledelsesholdet. Han har masser af  operationel og ledelsesmæssig erfaring fra både politi og sundhedsberedskab i rygsækken. Med de kompetencer og et stort professionelt netværk, er jeg ikke i tvivl om, at han vil kunne  løfte og styrke sundhedsberedskabet, så vi som region er bedst muligt rustet til at sætte ind ved større, akutte hændelser og dermed sikre trygheden blandt borgerne, siger Palle Juelsgaard, lægefaglig direktør i Præhospitalet.

Brænder for ledelse
Kenneth Ravnholt ser frem til at få en nøglerolle i udvikling af sundhedsberedskabet.

- Jeg brænder for ledelse og samarbejde på tværs og glæder mig til at bidrage til den gode udvikling af sundhedsberedskabet, som Præhospitalet og Region Midtjylland er i fuld gang med. Jeg får det ledelsesmæssige ansvar for en lille gruppe dynamiske og dygtige medarbejdere, og det bliver en fornøjelse sammen med dem og vores mange samarbejdspartnere at udvikle og styrke sundhedsberedskabet, så det matcher fremtidens udfordringer.                                             

Kenneth Ravnholt kommer til at indgå i præhospitalets samlede ledergruppe og får tætte samarbejdspartnere rundt omkring på hospitaler, Politi, Forsvar, Brand & Redning og blandt øvrige myndigheder, som bidrager ved sundhedsberedskabsmæssige hændelser. Han er 47 år, uddannet politibetjent og bor i Horsens med sin familie.