Søndag var der ansøgningsfrist for ambulancebehandlerelever i Præhospitalet, Region Midtjylland. 275 har lagt billet ind på at begynde på uddannelsen i 2023 – det er en stigning i antallet af ansøgere på 15 procent set i forhold til sidste år.


Til næste år skal cirka 30 nye elever begynde på uddannelsen til ambulancebehandler i Præhospitalet i Region Midtjylland – og der er nok at vælge imellem. Den 14. august var der ansøgningsfrist til elevuddannelsen, og 275 havde valgt at sende en ansøgning inden fristens udløb.

- Lige nu er vi ved at gå alle ansøgningerne igennem, og umiddelbart ser det ud til, at vi igen i år skal vælge mellem rigtig mange kvalificerede ansøgere, fortæller ambulancechef i Præhospitalet, Jan Kjær Madsen.

Præhospitalet har i år modtaget 36 flere ansøgninger end sidste år, og den udvikling glæder ambulancechefen.

- Set i lyset af, hvilke uddannelser der generelt set er søgt ind på i år, var vi nok lidt spændte. Men det er virkelig positivt, at så mange ønsker at deltage i det vigtige, akutte arbejde med syge og tilskadekomne, og det sender et godt signal om, at mange ønsker både at hjælpe og tage ansvar.

Når Præhospitalet har gennemgået ansøgningerne, inviterer de en række af ansøgerne til et rekrutteringsforløb, der består af fysiske tests, kognitive tests og samarbejdsøvelser. Der er både skriftlige prøver og samtaler.

Den teoretiske del af uddannelsen foregår på Rybners Rescue Center i Esbjerg. I praktikperioderne er eleverne tilknyttet Præhospitalets ambulancer i Region Midtjylland.