Læs mere om optagelsesforløbet for ambulancebehandlerelever.
Hvert år er Præhospitalet som praktiksted med til at uddanne nye ambulancebehandlere. To gange om året kan du indsende din ansøgning og blive optaget på uddannelseshold for ambulancebehandlerelever.
Det tager i hovedreglen 3,6 år at blive ambulancebehandler, men det kan variere i forhold til din baggrund og alder. Du starter på et grundforløb, hvorefter du kommer til at veksle mellem teori på skolen og praktik på både hospital og i Præhospitalets ambulancer.
Under uddannelsen kommer du blandt andet til at lære om førstehjælp, behandling på stedet og i ambulancen, medicinsk udstyr, udrykningskørsel, anatomi, fysiologi, mødet med patienten og meget mere.
For at gennemføre ambulancebehandleruddannelsen er det en forudsætning, at du har en skriftlig uddannelsesaftale med et praktiksted. Du kan søge om at blive ambulancebehandlerelev i Præhospitalet og tilbydes du en elevplads, vil din uddannelse foregår delvist på skolen Rybners Rescue i Esbjerg samt i Præhospitalet. Dette suppleres med praktik på hospitaler i Region Midtjylland.
Ambulancefaget kan til tider være hårdt, og du skal derfor være god til både at forstå og håndtere egne og andres følelser. Af hensyn til dig selv og dine kollegaer er det også vigtigt, at du er i fysisk og psykisk god form.
Derudover stiller vi følgende krav til dig som ansøger:
Vi søger elever to gange årligt. Næste ansøgningsfrist er 27. august.
Efter ansøgningsfristen læser vi alle ansøgningerne igennem og udvælger dem, der bedst matcher vores krav.
Er du én af dem, der bliver udvalgt, bliver du og de øvrige kandidater inviteret til vores rekrutteringsdag. Her vil du blive testet og vurderet i nogle af de kompetencer, der er vigtige, når man skal være ambulancebehandler.
Det samlede rekrutteringsforløb består af samarbejdsøvelser, samtaler samt fysiske og kognitive tests.
Første del af den fysiske test består af seks øvelser.
Alle øvelserne skal udføres korrekt og gennemføres på max. 15 minutter.
Du skal ikke færdiggøre en øvelse, før du må gå videre til næste øvelse. Det er altså tilladt at skifte mellem øvelserne ved f.eks. at tage fem gentagelser af hver øvelse.
Der vil være en testafholder på stedet, der tæller antal gentagelser for ansøgeren samt vurderer kvaliteten af øvelserne.
Kravene til tid og gentagelser er ens for både mænd og kvinder.
Den funktionsnære test består af fysiske belastninger, der lægger sig op ad bevægelsesmønstre fra dagligdagen som ambulancebehandler.
På baggrund af de gennemførte tests og en individuel vurdering på dagen udvælger Præhospitalet de kandidater, der kan gå videre til anden del af rekrutteringsforløbet.
Går du videre til anden del af forløbet, bliver du inviteret til mindre skriftlige prøver, en personlighedstest, individuelle samtaler og en afsluttende ansættelsessamtale.
I umiddelbar forlængelse af ansættelsessamtalerne, udvælger Præhospitalet de kandidater, som vil blive tilbudt en elevplads.
Olof Palmes Allé 34 1. sal
8200 Aarhus N
7841 4848
Har du spørgsmål om at være ambulancebehandlerelev er du velkommen til at skrive til os.
Send en mail til: praehospital.amb-hr@rm.dk