Hvad betyder nye lovregler for mig?

Svar: Du kan kun få tilskud til rejser til og fra hospitalet, der koster over 103 kr. tur/retur med billigste offentlig transportmiddel. For pensionister er beløbet 43 kr. Lovreglerner er gældende fra den 1. juli 2018.

Desuden skal overnatningstilskud fremover afregnes efter dine  faktiske udgifter - og ikke efter faste takster som hidtil.

Hvordan udregnes tilskud til kørsel?

Svar: Region Midtjylland kan dække den del af udgifterne, der svarer til den billigste transportform til eller fra hospitalet. Det kan være en DSB-billet, kontantbilletter/24 timersbillet til Midttrafiks busser eller normalprisen på en rejse med rejsekort. I enkelte tilfælde vil der blive udbetalt, hvad der svarer til statens laveste km-takst.

Bruges rejsekortet til at beregne tilskuddet?

Svar: For de rejser til eller fra hospitalet, hvor det er muligt at benytte rejsekortet, og hvor normalprisen på rejsekortet er den billigste transportform, bruges rejsekortets normalpris til at beregne tilskuddet. Prisen for en rejse med bus, tog eller rejsekort kan slås op på rejseplanen.dk.

Hvor lang tid går der inden jeg får mine penge?

Svar: Kørselskontoret har en varierende sagsbehandlingstid alt efter hvor mange sager, der skal behandles. Vi tilstræber at behandle sagerne hurtigst muligt. 

Hvorfor kan jeg ikke få tilskud til xxx hospital. Jeg har selv valgt hospitalet på grund af kortere ventetid?

Svar: Som patient bestemmer man selv, hvilket hospital man vil behandles på, men man kan kun få tilskud/blive kørt til sit nærmeste behandlende hospital.

Hvorfor benytter I Kraks alternative rute?

Svar: For at sikre en ensartet praksis i regionen har Regionsrådet besluttet, at det er Kraks alternative rute, der benyttes. Der er tale om en teknisk beregning og ikke en rutevejledning.

Kan jeg få tilskud til kørsel, når jeg skal aflevere måleudstyr på hospitalet?

Svar: Ja, hvis betingelserne opfyldes, kan du få tilskud, når du skal aflevere måleudstyr.

Kan man altid få ledsager med i kørslen?

Svar: Nej det kan man ikke. Hvis du er under 18 år, dement, hørehæmmet, svagtseende, kørestolsbruger eller skal til en svær samtale kan du få ledsager med. Vær opmærksom på, at i tilfælde hvor du bliver indlagt, kan din ledsager ikke blive kørt hjem med den siddende patientbefordring.

Kontakt Kørselskontoret

Telefon: 7023 6248
Telefonen er åben mandag til fredag kl. 8.00-12.00.
Skriv en sikker mail til os her.

 

Kommuner og praksislæger kan skrive her.