Hvis du har brug for akut hjælp, skal du ringe til alarmnummeret 1-1-2, som varetages af politiet. Hvis opkaldet handler om sygdom og/eller tilskadekomst stiller Politiet om til AMK-vagtcentralen (Akut Medicinsk Koordinerings Vagtcentral). 

Ambulancen er ikke altid den rette løsning

Når du ringer 1-1-2 og beder om en ambulance, er det selvfølgelig fordi, du har brug for hjælp. Engang imellem er en ambulance dog ikke den bedste løsning. Måske er din situation alvorlig, men ikke livstruende. Måske kan du klare dig med et godt råd fra en læge eller en sygeplejerske. Det kan også være, at dit problem kan løses hos den lokale læge eller vagtlægen. 

Din situation kan også være mere alvorlig end du selv tror. Så det kan være, at vi både sender en ambulance og en akutlægebil, eller måske endda en akutlægehelikopter. 

Få et overblik over Præhospitalets indsatser

Her på hjemmesiden kan du få et overblik over, hvad der sker, når du ringer 1-1-2, og hvilke indsatser Præhospitalet kan aktivere for at sikre dig den rette hjælp i rette tid.

Kontakt Præhospitalet


Olof Palmes Allé 34 1. sal
8200 Aarhus N
hovedpostkasse@ph.rm.dk
Tel. 7841 4848

Skriv sikkert til os 
- hvis din mail indeholder personfølsomme oplysninger.
Hovedpostkassen har fast vagt i dagtid på hverdage. Vagten sender post videre til rette medarbejder, så du får hurtig og sikker hjælp.