Knap 11.000 mennesker strømmede til regionens hospitaler, da der sidste år var åbent hus. Nu gentages succesen, når Aarhus, Viborg og Horsens sygehus på søndag byder borgerne indenfor til et kig på fremtidens hospital, der indebærer alt fra hospitalsmad til en ny ambulancehal.

 

 

I disse år bliver der i Region Midtjylland bygget for mere end 12 mia. Det drejer sig om både om- og nybyggerier af bl.a. akutafdelinger, psykiatri og en ny ambulancehal. Alt dette bliver en del af fremtidens sygehusvæsen, som regionen gerne viser frem. Derfor blev der sidste år afholdt åbent hus for første gang, hvor hele 11.000 borgere tog sig tid til et hospitalsbesøg.

 

- Det tal slår vi nok ikke i år, men jeg håber meget på, at der er mange, der sætter et par timer af til at gå på opdagelse i de imponerende hospitalsbyggerier, siger Hospitalsudvalgets formand Henrik Gottlieb Hansen (S).

 

Det vil på søndag d. 2. september være muligt at besøge Aarhus, Viborg og Horsens sygehus, hvor forskellige dele af sygehuset vises frem. Præhospitalet vil være repræsenteret med ambulancer i Viborg og Horsens. Derudover vil det i Viborg være muligt at se den nye ambulancehal og få et blik ind i ambulancen. Bemærk at tidsrummet for åbent hus varierer.

 

Aarhus Universitetshospital fra kl. 11.00 til 15.00
Besøgene på AUH får den 2. september mulighed for at opleve den højteknologiske behandling i Dansk Center for Partikelterapi. Centeret skal behandle kræftpatienter og åbner til vinter. Hospitalets nye serverer viden om hvordan økologi og bæredygtighed bliver tænkt ind i maden til patienterne.
Adressen er Palle Juul-Jensens Boulevard 99, 8200 Aarhus N.


Regionshospitalet Viborg fra kl. 09.00 til 12.00
I Viborg bliver der bygget nyt akuthospital for 1,35 mia. kr. Besøgende møder nogle af de læger og sygeplejersker, der skal arbejde i de nye rammer, og får mulighed for at besøge den nye ambulancehal og opleve énsengsstuerne med udsigt over den nærliggende Søndersø.

Regionshospitalet i Viborg fortæller også, hvordan behandlingen af akutte patienter kommer til at foregå, ligesom Skopi-Klinikken bliver vist frem. Nysgerrige kan tage en selfie med byggehjelm, eller måske tage elevatoren op på taget, og se domkirkebyen fra oven.

Adressen er Heibergs Allé 4, 8800 Viborg.

 

Regionshospitalet Horsens fra kl. 13.00 til 16.00
I Horsens inviterer hospitalet gæster til at få et kig indenfor i hospitalsbyggeriet Nye Nord. Gæster får at se, hvordan fremtidens hospital bliver indrettet. Der bliver også mulighed for at opleve en 3D-visualisering af det nye byggeri og se en fremtidig sengestue og hospitalets nye auditorium. Der vil også være smagsprøver på hospitalsmaden og mulighed for at prøve kræfter med hospitalets simulationsudstyr, som bruges til træning af bl.a. hjertestop og kirurgi.
Adressen er Sundvej 30, Horsens.

 

Fælles information
Åbningstider, program og oplysninger om evt. tilmeldingsfrister for rundvisninger på de enkelte hospitaler findes også på www.vibyggerforlivet.dk/aabent-hospital