Fra midten af marts måned kan ambulancernes mindste patienter trøste sig med en sød lille bamse på turen. Det sker efter at Region Midtjylland i november efterlyste frivillige til at lave de såkaldte lommevenner til regionens ambulancer. Siden da har midtjydernes hæklenåle og strikkepinde ikke stået stille.

Det kan være en skræmmende oplevelse for små børn at køre med ambulancen for første gang, når fremmede mennesker behandler barnet selv eller en forælder. Derfor kan ambulancepersonalet i Region Midtjylland fra begyndelsen af marts tilbyde børn en lille bamse kaldet en lommeven.

Lommevennen kan være en legekammerat, en fortrolig og ikke mindst god at give et lille klem, hvis man bliver bange. På den måde kan bamserne være med til at gøre køreturen tryggere og sjovere for de mindste.

"En af vores vigtigste opgaver er at sørge for en god behandling af patienter, der har brug for akut sundhedsfaglig hjælp. Denne opgave er meget lettere at løse, hvis ambulancernes patienter føler sig trygge. Derfor håber vi, at lommevennerne kan være med til at gøre mødet med ambulancen til en bedre oplevelse for både børn og forældre," siger Thomas Balle Kristensen, der er præhospital direktør i Region Midtjylland.

Stor opbakning fra frivillige midtjyder

Da Region Midt for et par måneder siden eftersøgte habile strikkere og hæklere til at fylde ambulancerne med bamser, var der utrolig stor opbakning fra midtjyderne. Så stor opbakning at kontaktperson for projektet Jean Eden i starten af februar kunne hente 800 lommevenner, der kommer til at gøre 800 børn rigtig glade.

Projektet med lommevenner afhænger af en stor frivillig indsats fra både kontaktpersoner og alle dem, der laver lommevennerne. Efter en lommeven er lavet færdig, henter en kontaktperson lommevenner fra hele området. Herefter vaskes og fryses de og pakkes til sidst i rene poser fra Region Midt. Denne fase går i gang i slutningen af februar og bamserne bør altså være klar til kørsel fra midten af marts.

Projektet med lommevenner stammer oprindeligt fra Norge og er i øjeblikket ved at blive bredt ud til flere regioner i Danmark. Du kan følge med i det frivillige arbejde på Facebook-gruppen:" Lommeven region Sjælland og de øvrige regioner".


Kontakt:

Thomas Balle Kristensen, Lægefaglig direktør Præhospitalet
Telefon: 78 41 48 00
Mail: thkris@rm.dk

Jean Eden, Kontaktperson for Lommevenner Region Midt
Telefon: 29 45 90 84
Mail: lommevendk@gmail.com