Præhospitalet, som har ansvaret for akut hjælp til kritisk syge og tilskadekomne, har særlig fokus på forskning og udvikling i, hvordan patienter kan få den bedste hjælp allerede på skadestedet.

30-06-2017

Ambitionen er blandt andet at udvikle metoder til at diagnosticere patienten og yde endnu mere optimal behandling, mens han eller hun bliver kørt til hospitalet. 

Tre spor i forskningsstrategi frem mod 2019
Det kaldes "Point-of-care" og handler altså om det, der sker på selve skadestedet og på landevejen, før patienten ankommer til hospitalet.

Udvikling af Point-of-care diagnostik og behandling er et af tre strategispor, som er fastlagt i Præhospitalets nye forskningsstrategi. De to andre er: Forskning i Kritisk beslutningstagning og forskning i hvordan der skabes de bedste patientforløb og overgange på tværs af sektorer.

Læs Forskningsstrategien for 2016-2019.

Få nyheder om forskning direkte i din indbakke
Som noget nyt har Forskningsafdelingen nu et halvårligt nyhedsbrev. 

Her kan du blandt andet læse om nye projekter, der er under opstart, forskningsresultater, se Årsrapport 2016 og meget mere.  

Se det første nyhedsbrev  og send en mail til hovedpostkasse@ph.rm.dk, mærket 'Forskning', hvis du vil have det sendt direkte i postkasssen fremover. 

Du er også altid velkommen til at tjekke Forskningens egen hjemmeside, hvis du vil følge med.